Nayabs viktigste synstest

En synsprøve på Nayabs skole forandret livet hennes. Vil du hjelpe flere barn som Nayab med å få tilgang til den presserende screeningen som trengs for å beskytte synet deres?

Nayabs viktigste synstest

Vil du hjelpe et barn som Nayab?

STØTT OSS

Synstap er ikke alltid smertefullt, og det er ikke alltid åpenbart. Se for deg en verden som sakte blir uklar, der selv enkle oppgaver som lesing blir

Synstap er ikke alltid smertefullt, og det er ikke alltid åpenbart. Se for deg en verden som sakte blir uklar, der selv enkle oppgaver som lesing blir for utfordrende.

Dette er realiteten for barn som Nayab, som har udiagnostiserte synsproblemer. Synstap kan påvirke deres selvtillit, uavhengighet og mulighet til å fullføre skolegang – noe som kan ha en dyp og varig innvirkning på fremtiden deres.

Det er anslått at fem millioner barn i Pakistan lever med brytningsfeil, inkludert problemer som nærsynthet, langsynthet og astigmatisme, og mange andre sliter med skjult grå stær. Men det fins mange barrierer for å overvinne synstap, ikke minst vanskelighetene familier kan møte når de prøver å få tilgang til tester og behandling.

Sightsavers' skolehelseprogram i Pakistan trener lærere til å oppdage øyeproblemer tidlig, og sikrer at barn som Nayab får den kritiske behandlingen de trenger. Donasjonen din kan utgjøre en forskjell.

Før synstesten ble Nayabs syn stadig dårligere. Hun sa: "Jeg klarer ikke å se det som står på tavlen ordentlig, så jeg sitter foran."

Heldigvis fikk Nayab, ni år gammel, ta en test som forandret livet hennes. Nayabs lærer, frøken Ismat, identifiserte at hun hadde et problem med synet. Nayab ble deretter henvist til en lokal, spesialisert optometrist, og det var da de oppdaget grå stær.

"Tavlen ser klar ut nå – noen ganger sitter jeg fremst, men til og med på bakerste rad ser jeg tydelig!"
"Tavlen ser klar ut nå – noen ganger sitter jeg fremst, men til og med på bakerste rad ser jeg tydelig!"     

Da hun fikk diagnosen grå stær, ble Nayab henvist til det lokale sykehuset for operasjon for å forhindre permanent synstap. Den uklare linsen i øyet hennes ble fjernet, og i løpet av noen timer var synet hennes gjenopprettet.

Frøken Ismat har lagt merke til transformasjonen i Nayab, og sa: "Nå har hun blitt veldig aktiv og deltar i hver aktivitet. Uansett hvor hun sitter i klassen, kan hun lett se tavlen."

Nayabs historie er en triumf; en grå stæroperasjon gjenopprettet hennes syn, selvtillit og skoleglede. Men det fins flere millioner barn til som lever med synstap. Vil du hjelpe skoleøyehelseprosjektet med å nå dem?

Innsamlingskontrollen og Innsamlingsrad Sightsavers.

 

Trygghet for ditt bidrag
Stiftelsen Sightsavers er godkjent av Innsamlingskontrollen.
Les mer